Conference center in Kielce

Kielce
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Conference center, Kielce (© : HORIZONE Studio)
 
 
Architekci
Horizone Studio
City
Kielce
Year
2011

The primary concept of the urban design was to define an urban main axis which is not only a walking promenade linking the student houses with the college buildings, but rather the spine of the whole development. Along that axis existing buildings and lands for potential future college developments are to be located. As part of the concept we decided to place a new building for Conference Centre and Innovation, Business and Administrative Services.

A new public plaza has been proposed along the Tysiąclecia Państwa Polskiego Alley. It will form a common entrance space for the existing Central Library building, the Management building and the newly designed building. The shape of the plaza has been formed as a letter "L" shaped square. It leads through the open courtyard of the newly designed building towards the main spin road. A partly overhanging building was designed as a new "gateway" to the university complex.

Two rectangular blocks of the lower floors repeat the rhythm of the wings of old university buildings. The upper floors have been combined together to create the most flexible floor plan for the building.The new building is divided into two blocks, with separated entrances leading to both buildings from the courtyard side.The first block with a predominantly office use includes new Business development offices, Intellectual Property Protection Centre offices and University Management offices. A conference centre and restaurant were placed in the second block.

Author     
HORIZONE Studio

Client        
Politechnika Swietokrzyska

Size          
10 000 m2

Project     
2011

Related Projects

Other Projects by Horizone Studio